marți, 12 ianuarie 2016

Recenzie Natasa, bărbații și psihanalistul de Natasa Alina Culea


" Ce va va atrage la acest roman, odată ce îl veti lua în mâna? Scenele fierbinți? Da, veti găsi câteva, însă rămâne să descoperiți dvs. dacă vor fi atât de fierbinți pe cât spera voyeur-ii. Personajele masculine la fel de fierbinți ca cele feminine? Nu va păcălesc: de personaje masculine romanul nu duce lipsă, și veti găsi eroi de toate felurile. O aventură urbană, o poveste ca un voal de emoții despre băieți și fețe, multe scene cu sare și piper povestite cu umor - cu un psihanalist la mijloc? Fără îndoială aventură și poveste - însă cu o puternică fibră de autofictiune. Urmati-o, așadar, pe eroina romanului intr-o călătorie a descoperirilor erotice și, deopotrivă, a descoperirilor de sine, care va începe din inima unei metropole cosmopolite și va va purta până departe, în Africa! "
                          Catalin Sturza ( jurnalist )

" O experiență! Romanul Natasei amenința să îți dărâme convingerile, te provoacă sa-ti descoperi lumea interioară. Dacă vrei să vezi rozul acolo unde nu e și prințul fermecat la locul lui, călare pe calul alb, atunci nu ai nimerit cartea care iti trebuie. Natasa dezvăluie o realitate de care preferăm să fugim, o realitate în care cărțile de joc se întorc, scoțând la iveală personaje dezbrăcate de aparențe. O carte cu urmări neașteptate, romantică în cele mai imprevizibile moduri, nucleul romanului fiind dat de erotismul psihologic al femeii. "

                               Anca- Ludmila Calistru

" Cartea de față este o călătorie de neuitat despre dragoste, un jurnal intim al Natasei, tânără cu suflet complex, mereu în căutarea a "ceva nedefinit". "

                                Diana Racovita

Citind acest roman după "Marat. Iubirea are spini" cred ca văd lucrurile clar, prin comparație. "Marat" mi se pare mai mult un act artistic și literar decât "Natasa, bărbații și psihanalistul" . Acesta carte este categoric o creație autobiografica. Pot spune ca abia acum știu și am date mai multe despre scriitoarea misterioasă.

Consider ca modul de exprimare este cel al unui jurnal intim. Descrierile Natasei m-au fermecat la fel și în cazul acestei cărți, aceste descrieri arătând caracterul sensibil și foarte educat al tinerei scriitoare. Dar aici din start abordarea este diferită, una la persoana intai, mai directă. Simțim cum Natasa ni se descoperă puțin câte puțin prin ceea ce face.

Renunța la o relație de durată pentru a căuta iubirea adevărată. În același timp această căutare e clar si o căutare de sine. Trecând prin diverse relații, cunoaște iubirea în variate forme, de cele mai multe dezamăgitoare.

Nu cred ca Natasa reprezintă prototipul femeii moderne, ea fiind o excepție de la regulă. De ce? Are curajul să nu se cramponeze intr-o relație fără sens și căuta iubirea aiurea. Femeia, oricât de modernă se declara nu are curajul de a renunța la "confortul" alături de un bărbat.

Natasa este femeia total independentă care știe ce vrea. Chiar în situațiile în care este dezamăgita de bărbații pe care îi cunoaște are spațiul fizic unde să își revină, trupa de prietene care să o asculte, resursele proprii dar și psihanalistul la care, între timp merge.

Cartea prezintă ca și cadru un Bucuresti credibil, real chiar care apare ca fondul majorității acțiunii. Deși este un oraș poluat și aparent mizerabil, e locul în care Natasa are un job de care e mulțumită, o casă ok și o viață socială desfășurată în cluburi sau cafenele chic.

Psihanalistul o ajuta indirect prin faptul ca o lăsa să ajungă singură la miezul problemelor. Doar asculta. E martorul care nu intervine, care e ok pentru ca știe să asculte.

Călătoria precipitată în Tunisia este acel balsam de care are nevoie. Ajunge la concluzia ca dragostea trebuie să o caute în ea însăși, nu în cei din jur. Detașarea de toate lucrurile și persoanele îi da posibilitatea unei opinii obiective privind viața și viitorul.

O carte profunda care mi-a plăcut mult. Cred ca orice femeie trebuie să citească romanul pentru a vedea ce înseamnă o femeie curajoasă care deși foarte sensibilă, da dovadă de un curaj nebun în a se elibera de o iubire furibunda și a se lansa în căutarea iubirii și a propriei fiinte.

O carte de 5 steluțe.
Lectură plăcută!

Cartea o găsiți aici cu reducere 30%.
Romanul "Marat. Iubirea are spini" il găsiți tot la 30% reducere aici.



2 comentarii:

  1. Mereu cand citesc titlul acestei carti ma gandesc la carti de dezvoltare personala, carti cu psihologi, bineintes. Insa apoi citesc descrieri si imi amintesc ca de fapt nu e asa. Super, o vreau si eu :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, Iulia. Nu, nu e deloc așa. E o carte jurnal foarte interesantă. Lectură plăcută!

      Ștergere