duminică, 21 iunie 2015

Cristina Nemerovschi.


Cristina Nemerovschi e considerată rebela literaturii române contemporane. În 2010 a apărut "Sânge satanic", primul roman din trilogie. Apariția romanului a stârnit multe controverse. Mulți tineri s-au regasit în romanul ei. A avut succes dar s-au ridicat voci scandalizate, pe de alta parte.

A mai scris "Pervertirea", apoi "Ani cu alcool și sex", a doua parte a trilogiei Sange satanic. "nymphette_dark99" este un roman de sine statator. "Ce facem cu România?" este o carte în care autoarea intră în contact cu cititorii.

"Rezervația Unicornilor" este ultima parte a trilogiei Sange satanic. "Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes", o alta carte de sine statatoare iar "Papusile" este un roman despre iubire, moarte și viață.

A scris și "Ultima vrăjitoare din Transilvania" sub pseudonimul Anna Vary, carte in 3 volume. Anul acesta a scris "Vicky, nu Victoria", continuarea romanului "nymphette_dark99".

Cristina are un stil aparte de a scrie, direct, fără să se ascundă în spatele cuvintelor, e de un realism dur. E complexă, îndrăzneață, fără prejudecăți, șocanta dar și sensibilă. Marchează vieți în sens pozitiv dar și oripilează generațiile conservatoare.

Cred ca trebuie citită pt a fi înțeleasă sau nu. Majoritatea care o critică nici măcar nu au citit-o. Criticile le accepta cu umor și răspunsuri dure. E o scriitoare ce își asuma tot ce scrie,care vede în hateri un motiv în plus să scrie mai departe.

Cărțile ei le găsiți astfel:
Pervertirea aici.
Sânge satanic aici.
nymphette_dark99 aici.
Ani cu alcool și sex aici.
Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes aici.
Ce facem cu România aici.
Rezervația Unicornilor aici.
Păpușile aici.
Vicky, nu Victoria aici.
Ultima vrăjitoare din Transilvania:
Vol.1 aici.
Vol.2 aici.
Vol.3 aici.

Ok, lecturi plăcute! ☺

Va aștept cu impresii despre toate cărțile dar mai ales despre Ultima vrăjitoare pe care nu am reușit să o citesc încă, precum și despre Anghelescu și Vicky, nu Victoria. ☺☺☺



2 comentarii: