miercuri, 5 august 2015

40 de zile de Chris Simion.

Este primul meu contact cu scriitoarea. Consider ca sunt necesare câteva date biografice dar și bibliografice. Nu este la prima carte. Prima carte îi apare în 1994 și se numește  " Dragostea nu moare. O concluzie la 16 ani " . În legatura cu această prima carte, critica o numește sugestiv "un fel de pui de Cioran în fustă lungă și neagră " .

Un an mai târziu publică " Dogmatica fericirii " iar în 1996 apare lucrarea " Disperarea de a fi ", ca în anul imediat următor să publice " De ce nu suntem ce putem fi? " Între 1998 și 2000 apare  "Spovedania unui condamnat ". 

În 2002 o regăsim în  "În fiecare zi,Dumnezeu se roagă la mine ". 2010 aduce apariția romanului  "Ce ne spunem când nu ne vorbim ". 

Este născută în 1977. În 2009 devine membru al Uniunii Scriitorilor. Este un regizor de avangardă în teatru. Spectacolele ei sunt adevărate provocări. A făcut piese de teatru după Pascal Bruckner, Eugene Ionesco, Frederic Beigbeder, Horace McCoy, Richard Bach, Mircea Eliade și alții. 
Conduce de 15 ani un proiect privat, inovator, o companie de teatru apărută la inițiativa lui Pascal Bruckner.

Cartea  "40 de zile " este cartea vindecării de iubire. Femeia aflată în capcana iubirii pleacă la mănăstire unde primește un canon, 40 de zile se va ruga, va posti și va scrie un jurnal care să cuprindă reflexii, o scrisoare către D-zeu și altă către Zmeul Albastru, iubitul care îi înveninează viata. 

Pe parcursul destăinuirii aflăm fapte concrete despre relația dintre ea, Floarea Soarelui și Zmeul Albastru. 
Este o lucrare scrisă în 40 de zile. Este un joc al introspecției, al regăsirii propriei fiinte. Un roman vindecător pentru toți ce sunt în deruta existențiala. Pentru oamenii care nu tolerează minciuna și care au probleme cu maturizarea sentimentală.

Pistă o reprezintă sufletul. Zilnic trebuie să cobori în tine. Nu există decât o singură cale, aceea de a merge mai departe. Ultima zi este o zi de răscruce, momentul în care se știe răspunsul la întrebarea : încotro? 

Sunt 40 de zile de reflecție, sinceritate, căutare. Această perioadă este una plină de răspunsuri pentru ca în final să nu mai existe nicio șansă de ezitare, drumul se va cunoaște cu siguranță. Asta se întâmplă cu mult ajutor din partea lui Dumnezeu.

Este o carte tulburătoare, interesantă, legată de suflet, inimă, iubire, spinii sau cactușii iubirii care nu mai e împărtășită. O carte care ne face să ne analizăm și să ne înțelegem mai bine, să găsim răspunsuri în noi. 

Cine nu citește cartea pierde din start șansa de a intra în sine pentru a vedea ce mai este, de ce mai este și ce schimbări ar fi necesare pentru împăcarea cu sine, cu lumea și cu Dumnezeu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu