joi, 19 noiembrie 2015

Recenzie The Kite Runner by Khaled Hosseini


Asta da carte! Este o poveste care începe în Afganistan în anul 1975. Este o carte a prieteniei dintre Amir și băiatul servitorului, Hassan. Este povestea turneelor de zmeie care e o tradiție în această țară. 

Amir este disperat să câștige turneul de zmeie. Se întâmplă asta cu ajutorul lui Hassan, dar de atunci  nimic nu mai este la fel între cei doi prieteni. Amir însă câștiga admirația tatălui sau în sfârșit.

După invazia rusească familia e forțată să plece în America. Amir însă știe ca intr-o zi va trebui să revină în Afganistanul aflat sub dominație talibana pentru a găsi singurul lucru pe care lumea cea nouă nu îi poate oferi: iertarea.

Autorul impresionează cu talentul sau de povestitor. Reușește să transmită intr-un fel unic emoțiile umane, prietenia dar și trădarea, iertarea, iubirea dar și ura.

Din această carte aflăm în mod obiectiv povestea Afganistanului, în care turneele de zmeie sunt o caracteristică definitorie. A alerga cu zmeul e ca urmărirea unui vis . Autorul ne prezintă destine de oameni care se schimba în funcție de întâmplările obiective sau nu, de fiecare dată emoționante.

Cartea o gasiti aici. (ebook)

Alte cărți ale autorului:
Splendida cetate a celor o mie de sori, aici. (ebook)
Și munții au ecou aici. (ebook)

Lecturi plăcute! ☺
Va aștept cu impresii și idei. ☺

2 comentarii:

  1. Am citit toate cărțile autorului. Toate sunt extrem de frumoase și interesante, dar preferata mea rămâne Splendida cetatea celor o mie de sori. Este o carte de o sensibilitate aparte și o recomand tuturor celor care doresc sa o citească.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună Ramona.☺ Mulțumesc pentru comentariul tău. Am și cartea menționată de tine. Mulțumesc pentru recomandare! ☺ Îmi permit să îți recomand și eu o carte: Marat.Iubirea are spini de Natasa Alina Culea. Găsești recenzia ei aici pe blog. Lectură plăcută! ☺

      Ștergere