marți, 1 decembrie 2015

Recenzie In alta viata de Marc Levy


Jonathan este cel mai mare expert în pictură lui Vladimir Radskin, un pictor rus din secolul nouăsprezece. Este pe punctul de a se căsători cu Anna. A fost însă informat ca o mică galerie din Londra va primi cinci dintre lucrările pictorului mult iubit.

Expertul se gândește ca a cincea lucrare este lucrarea finală a pictorului rus, lucrare care a devenit legendară, odată cu dispariția ei în împrejurări ciudate. Jonathan si-a petrecut ultimii douăzeci de ani căutând această lucrare, astfel găsirea ei ar reprezenta reabilitarea subapreciatului Radskin.

Când Jonathan o întâlnește pe Clara, proprietara galeriei de pictura londoneze, este cuprins de un clar sentiment de dejà-vu. Ambii sunt convinși de autenticitatea tabloului dar trebuie să demonstreze asta, întrucât acesta nu e semnat.

Scrierea lui Levy este curgătoare, eleganta. Această poveste poate fi o versiune modernă a povestii lui Romeo și a Julietei.

3 comentarii:

  1. Interesant..poate am sa o citesc si eu. Nu am citit de la el decat "si daca e adevarat" iar acum citesc si cartea a 2 "te voi revedea"..nu pot spune ca mi-a placut incat sa-i mai citesc si alte carti..de altfel de a doua m-am apucat ..ca sa nu las treaba asa neterminata.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Oana. Această a fost a două carte citita. Pot spune ca este un autor deosebit. Mulțumesc pentru aprecieri. Lectură plăcută să ai! ☺

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună Oana. Această a fost a două carte citita. Pot spune ca este un autor deosebit. Mulțumesc pentru aprecieri. Lectură plăcută să ai! ☺

    RăspundețiȘtergere