duminică, 10 ianuarie 2016

Recenzie Asasin la feminin de Monica Ramirez


                          (foto: Lavinia Calina)

Romanul începe cu descrierea unei operațiuni care are drept scop uciderea lui Ceaușescu. Aceasta este prima operațiune a Alinei Marinescu în care aceasta este nevoită să ucidă. Operațiunea nu își atinge scopul în totalitate deoarece este ucisă doar sosia dictatorului. Rămâne însă un triumf pentru Alina.

În carte se narează alternativ momente din trecut, cum ar fi recrutarea lui Alex și mai târziu a Alinei, în cadrul organizației secrete, testele și antrenamentele dificile din punct de vedere fizic dar și psihic, cu operațiunile din prezent.

Astfel aflăm ca Alex a fost recrutat la 18 ani. Era un oponent al regimului comunist și pe punctul de a fi condamnat la moarte. Organizația l-a "salvat" inscenandu-i moartea și lasand să planeze asupra lui amenințarea ca i se va ucide familia dacă nu colaborează sau dacă încearcă să evadeze.

Potențialul lui Alex s-a dovedit bogat și variat, are cunoștințe în diverse domenii și deprinde ușor informații noi. Obține rezultate excepționale în toate fazele antrenamentului. Ideea de a ucide l-a bântuit un timp dar a depășit și acel prag psihologic.

În cazul Alinei lucrurile au fost mai dificile. Alex însuși a ademenit-o să între în organizație. Alina avea o fire rebela, greu de controlat și îmblânzit, având si o doză mare de sensibilitate. Ajunge să îl urască pe Alex pentru ca a manipulat-o afectiv.

Alex devine antrenorul Alinei pentru ca se simte vinovat moral de soarta ei dar și pentru ca are unele sentimente față de ea, sentimente pe care le neagă și față de el însuși.

Între cei doi se crează o legătură mai intensă decât o poveste de dragoste banală. Ei se află mereu în misiuni iar Alinei îi este greu să găsească delimitarea între omul Alex și mercenar.

Cartea transpune cititorul în lumea spionajului, a informațiilor secrete. Aflăm ce înseamnă a fi un bun mercenar. Intr-un ritm alert suntem purtați în diferite ani ai istoriei țării, în diferite faze ale evoluției celor două personaje principale.

E un roman care are calitatea de a ne bântui mult după terminarea lui. Este prima carte din seria care cuprinde cinci cărți până acum.

Mulțumesc autoarei pentru romanul oferit în format PDF. ☺

Celelalte cărți ale seriei sunt:
Identități secrete.
Balanta puterii.
Bariere de fum.
Abis.

5 comentarii:

  1. O recenzie care ma face sa trec cartea/ seria pe lista! Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Genul acesta de carte este fix genul meu preferat. De fapt, am cartea in pdf, trimisa chiar de autoare dupa participarea la un concurs (mi s-a parut atat de frumos din partea ei ca a trimis cartile in format pdf participantilor care nu au castigat). Trebuie sa o citesc curand.

    RăspundețiȘtergere