sâmbătă, 13 februarie 2016

Recenzie În căutarea adevărului de Sandra Brown


Titlul original Lethal.
Editura Lira.
Colecția Cărți romantice.
Anul apariției 2011.
Traducere Ana Dragomirescu.
Număr pagini 389.
Gen Romance.

Romanul este plin de suspans și intrigă. În momentul în care Honor găsește un bărbat rănit în curtea casei iar acesta o amenința cu moartea pe ea și pe fiica ei, Emily, femeia încearcă din răsputeri să își protejează copila de presupusul criminal.

Lee Coburn a făcut câteva victime deja și decide să se refugieze în modesta casă a lui Honor. El îi aduce în minte multe amintiri legate de soțul sau decedat, lucru care pe ea o irita.

Bărbatul căuta un mesaj lăsat de soțul lui Honor, Eddie, înainte ca acesta să moară, fiind convins ca mesajul îl va dovedi nevinovat de crimele care i-au fost atribuite. El e convins ca Honor deține această informație prețioasă și decide să nu renunțe până nu o divulga.

Honor nu apelează la ajutorul familiei sau al prietenilor, rămânând pe cont propriu și speriata totodata, încercând să îi facă față acestui om fără scrupule. Singurul gând din mintea ei este acela de a o proteja pe micuța Emily.

Aparitia arhivarului îi da viata peste cap lui Honor dar și lui Coburn, stăpânul sufletului ei. Acesta lucrează din umbră, acoperit fiind de oameni rai. Apariția arhivarului este o surpriză pentru toată lumea.

"Dar pentru o femeie care tocmai comisese o crimă în semn de răzbunare, ea părea remarcabil de calma." V-ati prins? Arhivarul pare a fi o femeie.

Spre sfârșit totul prinde contur. Oare ar fi o femeie capabilă de atatea crime? Oare va muri și ea precum victimele sale sau va continuă să omoare oameni nevinovați? Să fie ea tocmai Honor? Dacă nu, cine? Citind cartea veti descoperi toate misterele.

Ce mi-a plăcut în mod special la această carte este suspansul. Iar lucrul care m-a dezamăgit este faptul ca romanul nu are o continuare.

Sandra Brown este una dintre cele mai cunoscute autoare contemporane de cărți romantice.

# Cristina


19 comentarii:

  1. Nu am mai citit carti scrise de Sandra Brown de vreo...hmm, 7 ani, dar sincera sa fiu cartii acesteia chiar i-as da o sansa. Pare super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi chiar este super! Te sfătuiesc să o citeşti. Mulţumesc mult!

      Ștergere
    2. Este o carte minunată. Vă sfătuiesc să o citiţi. Mulţumesc mult!

      Ștergere
  2. Pare interesanta dar nu pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu suntem toţi la fel. Mulţumesc!

      Ștergere
    2. Larisa, suntem diferiți și avem gusturi diverse. :) Mulțumim pentru comentariu și sinceritate. Ce cărți preferi? :)

      Ștergere
  3. Sună interesant ! Poate mă voi apuca și eu să citesc anumite cărți scrise de autoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar m-a fascinat această recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sandra Brown e printre scriitoarele mele preferate .. Frumoasa recenzie..

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac cartile de Sandra Brown. Pe aceasta nu am citit-o, dar cu siguranta o voi face.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este minunată cartea. Citindu-i romanele, te îndrăgosteşti de Sandra Brown. :)

      Ștergere
  7. Am citit si eu carti de Sandra Brown. :)) Daaaaar acum mult timp si era la un moment dat o lista cu carti scrise sub numele lui Sandra Brown, dar care nu erau scrise de ea, iar trei carti de pe lista aia erau citite si de mine si nu-mi prea placusera. :)) Cred ca d-asta are aproape toata lumea o idee nasoala despre Sandra Brown: au nimerit un roman care era scris sub numele ei, dar nu era scris de ea. Mie sincer mi-au placut cele care chiar erau scrise de ea. De asta n-am mai auzit pana acum. Ma cam deranjeaza ca-s traduse titlurile cam anapoda si iti ia ceva sa cauti pe goodreads. :)) O sa o incerc daca-mi va fi pica in mana. :D Multumim pentru recenzie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandra Brown este o autoare care pur şi simplu mi-a plăcut de la prima carte citită. M-au atras aceste cărţi şi sper ca şi vouă să vă placă, dar ştiţi cum e: Fiecare om iubeşte un anumit tip de cărţi. Nu toţi suntem la fel. Mulţumesc şi eu. ☺

      Ștergere
  8. Reeah, și eu am citit Sandra Brown la apariția ei, acum mulți ani. Însă pe parcurs am fost atrasa și de alte tipuri de cărți. Cred ca fiecare avem o experiență pur personală cu cărțile și autorii. Ce cărți îți platie, de exemplu? Cristina îți va răspunde și ea zilele astea la comentariu. Lecturi plăcute!

    RăspundețiȘtergere
  9. Era o vreme, acum multi ani, cand citeam cartile ei. Acum mi se par banale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oamenii îşi mai schimbă părerea. Poate tu citeşti alte cărţi mai frumoase, contează că citeşti acum ce îţi place. :)

      Ștergere