marți, 9 februarie 2016

Recenzie Ultimul bărbat american de Elisabeth Gilbert


Editura Humanitas.
Colecția Convorbiri, Corespondente, Portrete.
2002, Bucuresti.
265 pagini.
Sursă: Cătălina Dumbravă (Fb)

Elisabeth Gilbert este autoarea cărții "Mănâncă, roaga-te, iubește", bestseller internațional vândut în 5 milioane de exemplare în întreaga lume. Ediția românească apărută la editura Humanitas s-a vândut în mai puțin de un an în 30.000 de exemplare. Ei bine, eu nu am citit încă această carte.

Prezenta carte a fost finalista în cursa pentru Premiile National Book Award și National Book Critics Circle Award. New York Times a desemnat cartea printre "cărțile remarcabile" iar Time Magazine a inclus autoarea în topul cel mai influenți 100 de oameni din lume.

De data aceasta autoarea face portretul unui bărbat ieșit din comun care ne spune un lucru simplu: pentru a fi fericiți, trebuie să ascultăm ritmul armonios al naturii, înscris în noi.

Eustace Conway este eroul zilelor noastre, un erou contemporan în care se amesteca ecouri de demult. Cunoaște meșteșuguri străvechi și are carisma unui vrăjitor. Romantic și ambițios, inteligent și contradictoriu , cu farmecul și duritatea naturii, Eustace se considera un "Om al Destinului".

Îmi place stilul de a scrie a autoarei, pasiunea pe care o pune spunând povestea reală al acestui bărbat atipic. Totuși consider titlul cărții o exagerare. Merită citită cartea pentru a descoperi acest om care prin filosofia lui de viață este o excepție intr-o lume tot mai materialistă. Eforturile sale constante în a trăi potrivit propriilor convingeri sunt de admirat. Dovedește o tenacitate extraordinară.

Modul în care acest bărbat își trăiește viața poate starni invidia oricui. Veti afla singuri din carte întreaga sa istorie și concluziile la care ajunge în final.

O carte de 4 steluțe. O experiență în sine. De asemenea, lecturarea acestei cărți înseamnă pentru mine personal și bifarea punctului 20 din provocarea Goodreads pentru acest an: a citi o carte despre o persoană celebra.

Va doresc o lectură plăcută și va aștept cu opinii.
Apropo, cartea am cumparat-o de la Cătălina, o prietenă de pe Facebook. Mersi, Cătălina. :)


6 comentarii:

  1. Mă bucur ca ti-a plăcut, Laura. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am citit nici primul volum, Mananca, roaga-te, iubeste, desi il am de mult timp in biblioteca.
    Multumim pentru aceasta recomandare. O voi trece pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună din nou, Daniela. Eu zic să începi cu cea pe care o ai deja. :) Mi-am cumparat-o și eu în engleză și sper să o citesc cât mai curând. Stilul scriitoarei este unic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Supeeer. Nu știam de această carte. Am citit de autoare : ,, Mănâncă , roagă-te , iubește ” și am rămas plăcut surprinsă . Coperta cărții îmi aduce aminte de ea .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, coperțile sunt asemănătoare. :) Eu voi citi "Mănâncă.." ulterior. Cred ca poate o sa-mi placa chiar mai mult, emai bine cotată. :)

      Ștergere