sâmbătă, 29 august 2015

Alive de Petronela Rotar.


O scriitoare pe care am vrut de ceva timp sa o citesc. O cunosteam de la Pro TV Brasov si are o figura atipica. Alive este o carte compusa din mici episoade in care se descriu locuri, oameni, intamplari si stari intr-un stil foarte personal, direct, exact asa cum simte.  O lucrare care insumeaza o viata, cu bune si cu rele, cu destule parti rele, de fapt.

Povesteste cum s-a confruntat cu moarta inca de mica cand i-a murit pritenul inainte de nunta, in timp ce ii astepta copilul. Nu a crezut ca va depasi vreodata momentul acela dar s-a descurcat cu brio, dovedindu-se foarte puternica. S-a mai confruntat cu moartea de catva ori dar a ramas ... alive si cu sentimentul ca stie cum ar fi, o liniste imensa si atat. 

Moartea insa o inspaimanta cand se relationeaza cu cei dragi ei. Povesteste si de fobia ei fata de ursi dar pe care a reusit cumva sa o tina sub control, apropo de riscurile meseriei.

Avem in fata o carte care trebuie simtita, in care pe alocuri ne recunoastem si noi. Un roman ce cuprinde fragmente dintr-o viata, etape prin care, poate cei mai multi dintre noi trecem intr-un fel sau altul. 

Sunt multe lucruri impresionante in roman. Eu insa dau exemplu urmatoarea fraza din capitolul Urme : '' Esti suma scrijeliturilor pe care le-au facut ceilalti in tine. ''

P. S.  Asta e cartea cu numarul 10 in luna august si ma bucur !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu