joi, 10 septembrie 2015

Recenzie Orașe de hârtie de John Green.


John Green s-a născut în 1977 în Indianapolis. A studiat la Colegiul Kenyon Limba și Literatura Engleză și Teologia. A fost critic și editor și a obținut premiile Printz și Edgar pentru romanele dedicate adolescenților. 

Ultimul sau roman, Sub aceeași stea a fost primit cu o mulțime de critici entuziaste din partea presei. Rămâne pe un loc superior în listele de vânzări din toată lumea. Potrivit revistei Time, John Green este una dintre cele 100 de persoane dintre cele mai influente pe plan mondial.

Orașe de hârtie e un roman emoționant, plin de suspans care se citește obligatoriu cu sufletul la gură. Este povestea unor adolescenți care sunt la un pas de a termina colegiul și a căror viață se schimba radical la un moment transpunandu-i în lumea reală a adulților cumva.

Căutarea dragostei te va duce mai departe decât ti-ai imaginat vreodata, pare a fi mesajul clar al cărții.

 În ultimul an de colegiu, Quentin nu s-a remarcat nici prin popularitate, nici prin chestiuni amoroase. Totul se schimba însă când vecina lui, legendara și enigmatica, Margo Roth Spiegelman, apare la miezul nopții pentru a-i propune să o însoțească pentru a pune în aplicare un plan de răzbunare. După o noapte intensă care reînvie legătura unei copilării comune, pare ca destinul se va schimba pentru amândoi. Tocmai atunci, Margo dispare lăsând niște piste stranii.

Restul cărții e pe cât de interesant, pe atât de imprevizibil și cuprinde căutarea numitei Margo. Quentin e ajutat de prietenii lui în această misiune care pare sortită eșecului. Restul veti afla singuri citind cartea.

Țin să precizez ca am citit cartea în limba spaniolă, astfel am avut dublu beneficiu: citirea in tr-o limbă dragă mie și contactul cu acțiunea deosebită.


Ce cărți ați citit de John Green și care v-a plăcut mai mult?
Va aștept cu păreri despre această carte dar și despre celelalte cărți ale autorului.
Lecturi plăcute! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu