duminică, 27 septembrie 2015

Orașul bestiilor - Isabel Allende


Tânărul Alexander Cold va trebui să iese din rutina familiei sale. Este trimis să locuiască cu bunica lui, excentrica Kate.

Împreună cu aceasta va trăi o aventură pe care nu o va uita niciodată. Va trebui să o însoțească în Amazon deoarece aceasta trebuie să scrie un articol destinat unei reviste. Tema articolului este o creatură stranie și necunoscută numită Bestia.

O lume altfel se deschide în fața ochilor lui Alex. Și nu e vorba doar de pădurea luxuriantă și necunoscută cu locuitorii ei care au obiceiuri asemănătoare Epocii de Piatră. Descoperă de asemenea și partea cea mai ascunsă a ființei umane.

Cartea este prima care se adresează publicului tânăr. O consider potrivită în special adolescenților dar eu am citit-o în limba originală, așa ca am experimentat altfel lectura.

Isabel Allende născută în 1942 este " o vrăjitoare bătrână asemănătoare lui Kate Cold " , cum s-a definit ea însăși, fiind una dintre vocile cele mai cunoscute ale literaturii spanio- americane contemporane, având titluri importante precum " Casă spiritului " , " Fiica norocului " , " De dragoste și umbră " etc.


Găsiți romanul aici.
Lectură plăcută! ☺

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu