duminică, 25 octombrie 2015

Recenzie Camberwell Beauty - Jenny Eclair.


Acesta e romanul de debut al actriței de comedie Jenny Eclair. Aceasta disecă problemele specifice ale vieții urbane. Relații precum o relație extraconjugala, relațiile cu prietenii, vecinii și proprii copii dar și probleme legate de viitor.


Acțiunea se petrece în sudul Londrei pe una dintre cele mai drăguțe strazi: Lark Grove, o stradă ce reprezintă o oază pentru clasa de mijloc.


Cartea este scrisă din perspectiva mai multor personaje, astfel aflăm în mod direct ce gândește fiecare asupra aceeași teme.


În Casa Roz se muta o familie nouă, avand-o în centru pe Anna. Vecina Jo face orice posibil pentru a se împrieteni cu ea, lucru pe care în final îl regreta amarnic.


Stilul este unul mai mult decât amuzant, de unde și calitatea cărții.


Daily Mirror o considera pe Jenny Eclair ca fiind cea mai sălbatică și rea actriță de comedie din Anglia. În 1995 primește premiul Perrier pentru spectacolul Prozac si Tandrums.


Este o carte care trebuie citită pentru a vedea farmecul ei. E scrisă intr-un limbaj simplu dar plin de umor. O carte care fascinează deși are peste 400 de pagini.

O carte lecturată în limbă engleză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu