luni, 9 noiembrie 2015

Andrei Codrescu.


Andrei Codrescu s-a născut în Sibiu. Acum trăiește în America, la New Orleans. Preda literatura engleză și comparata la Louisiana State University, Baton Rouge în calitate de profesor distins cu premiul McCurdy. Editează revistă online Exquisite Corpse. Este și comentator la National Public Radio.

Cărțile sale cele mai recente sunt: New Orleans, Mon Amour, Miracol și catastrofă, Submarinul iertat, un poem de mari dimensiuni scris în colaborare cu Ruxandra Cesereanu.

Codrescu este poet, eseist. A scris romanele: The Blood Countess, Messiah, Casanova in Bohemia, Wakefield. Cărțile sale de poezie au fost traduse si în limba romană: It was Today, Alien Candor.  A publicat și cărți de eseuri și reportaj: The Hole in the Flag, An Exile' s Tale of Return  and Revolution, A Social- Erotic Journey.

Opera sa a fost tradusă în mai multe limbi. A fost distins cu premiul National Endownent for the Arts pentru poezie și activitatea editorială. De asemenea, a primit premiul Ovidiu, premiul România Radio Cultural pentru Submarinul iertat, Premiul pentru Literatură al Fundației Culturale Române, Premiul pentru Libertate de Expresie decernat de American Civil Liberties Union.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu