luni, 9 noiembrie 2015

Recenzie Prof pe drum de Andrei Codrescu.



 Multumesc editurii Curtea Veche Publishing pentru carte. :) Romanul a apărut în anul 2008.

Cartea nu e un roman tipic, ci o scriere care e produsul unei călătorii cu mașina, călătorie filmata, cartea conținând si poze din locurile prin care autorul a trecut și cu oamenii neobișnuiți întâlniți în cale.

Autorul se află în America de la 19 ani. Este cetățean american dar nu a uitat nimic din ceea ce a însemnat țara mamă pentru el.

Cutreiera cu mașina America. Încă de la început descrie eșecurile sale în ale șofatului. Se considera un pieton dar nu unul obișnuit, ci mai degrabă o persoană care merge pe jos pe distanțe lungi. 

Stilul lui este unul destul de simplu dar încărcat de umor și ironii. Povestește în mod direct ce vede, ce crede, fără vreo reținere, lucru specific american în care libertatea își are definirea corecta.

Întâlnește lume interesantă în peregrinarea lui. Reprezentanți ai unor secte cu obiceiuri stranii, lume boema care se mulțumește cu ce are, reprezentanți ai curentului New Age, mediumuri de tot felul.

E o carte plină de savoare, o carte ce implică cititorul în poveste vrand- nevrand, mereu o călătorie în doi în care scriitorul și cititorul sunt mereu în aceeași tabără, de aceeași parte a baricadei.

Mă bucur ca am descoperit acest autor. A scris cărți de poezie sau romane în America, multe au fost traduse în alte limbi, inclusiv limba romană sau scrise în romană. A primit diverse premii în America dar și în România. S-a remarcat și prin reportaje, eseuri și scrieri de editoriale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu