joi, 4 februarie 2016

Recenzie Afară din adăpost de David Lodge


Editura Polirom.
Iasi, 2011.
Traducere Radu Pavel Gheo.
406 pagini.

David Lodge se numera printre clasicii în viață ai literaturii britanice. Acest lucru a fost determinat de succesul trilogiei câmpului universitar formată din romanele Schimb de dame, Ce mica-i lumea și Meserie!

Se pare ca acest roman conține cele mai multe elemente autobiografice. Personajul principal este Timothy Young, un băiat britanic obișnuit care a trăit experiența bombardamentelor din cel de-al doilea război mondial dar si perioada de austeritate și raționalizare a alimentelor, o perioadă sumbră a Angliei.

Momentul în care decide să plece în Germania pentru a o vizită pe sora sa care e secretară la o universitate americană, este unul de bun augur deoarece astfel intră în contact cu o lume nouă unde nimic nu e raționalizat si unde nu exista atatea probleme ca in Anglia. Experienta americana îl maturizeaza, îl scoate din orizontul strâmt din Anglia natală.

O carte interesantă căreia i-am dat 4 steluțe pe Goodreads. O recomand cu căldură. Este un roman al cunoașterii și al devenirii.

Cartea se poate cumpăra de aici.
Lectură plăcută! ☺
Va aștept cu opinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu