joi, 4 februarie 2016

Recenzie Octopussy de Cristina Boncea


Vreau să spun încă de la început ca mi-a plăcut mult cartea. M-a surprins în mod plăcut modul ok în care a fost scrisă. Deși nu are un titlul original, acesta devine unul aparte în contextul cărții.

Mă bucur ca nu am mai amânat să citesc această carte. Nu pot spune decat: bravo Cristina Boncea! Cartea are substanță și e un lucru nu foarte des întâlnit la vârsta Cristinei.

Pot spune ca m-am simțit ca intr-o carte ce prezintă viața unei familii din America, nicidecum din Bucuresti.

Momentul în care una dintre fiicele familiei revine după un lung timp petrecut intr-un spital psihiatric este cel care declanșează acțiunea cărții. Cartea are mereu momente de suspans specifice unui thriller de calitate.

Cartea are unele momente de "slăbiciune" dar cu siguranță nu sunt impedimente în a stabili valoarea ei. Cele două surori sunt conturate bine ca două fețe destul de diferite deoarece au fost marcate de chestii diferite. Totuși familia pare una ok, funcțională la prima vedere.

Unchiul însă găsește o anomalie acestei familii dar, din păcate, teoria lui nu este acceptată public. Din punctul de vedere al acestui bărbat, familia este una disfuncțională, începând cu părinții care sunt foarte moderni în gândire și acțiuni și continuând cu cele două fețe, puțin zis neobișnuite.

Sunt unele aspecte care au rămas cumva în suspensie dar cred ca vorbfi clarificare în partea a doua a romanului.

Cartea aceasta este o experiență în sine și nu una dintre cele mai comune, dimpotrivă. Limbajul este de multe ori licențios iar situațiile destul de stranii. O recomand deși nu e chiar tipul de carte de recomandat cu căldură, așa.

Cartea o găsiți aici.
Lectură plăcută!
Va aștept cu impresii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu