miercuri, 10 februarie 2016

Recenzie la Ultimul avanpost de Lavinia Calina


Al treilea război mondial a luat sfârșit iar România anului 2046 este un Regat. Tânăra Diane este logodită cu Prințul Alex și e fiica ministrului de interne. Aceasta trăiește o viață de lux, neavând nicio grija. Singura ei sarcina ar fi memorarea discursurilor scrise de alții și alegerea garderobei dar și păstrarea aparențelor cuplului regal. Diane contemplă un viitor previzibil prin petrecerile la care participă, călătoriile obositoare prin Regat dar și accesele de furie ale prințului Alex. În momentul când e rapita de un grup de rebeli, viața ei se schimba total.

Cartea abundă în răsturnări de situație, intrigă. Eroina învăța ca nimeni nu este cine pare la prima vedere dar este confruntata și cu consecințele deloc usoare ale propriilor acțiuni. Va reuși Diane să risipească misterul și își va descoperi propria identitate? Veti afla asta doar citind romanul.

Sunt la primul contact cu scrisul Laviniei Călina. Îmi place cum scrie, cum reușește să surprindă cititorul de fiecare dată. E prima distopie pe care o citesc și este chiar incitanta. Lumea autoarei pare una reală, foarte bine construită, cu personaje interesante și o poveste chiar bună.

Deși am citit doar acest prim volum din seria care continuă cu "Vânătoarea", pot spune ca autoarea m-a convins să merg mai departe cu descoperirea lumii create de ea.

O carte de 4 steluțe pe care o recomand, chiar dacă nu sunteți fani distopii.

Cartea o puteți găsi aici.
Va doresc lectură plăcută și va aștept cu impresii.

8 comentarii:

  1. Bună, Laura. Mă bucur mult. Îți doresc lectură plăcută. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu imi doresc sa citesc aceasta serie pentru ca iubesc distopiile si pentru ca nu am mai citit scriitori romani contemporani.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit o grămadă de cuvinte frumoase adresate cărții. Sincer , mi-ar plăcea să citesc cartea aceasta . Felicitări pentru recenzie !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumesc. Lectură plăcută, Ka. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am cartea Laviniei de mai bine de un an si de abia astept s-o citesc. :D Asteapta acolo, cuminte, intr-un colt, s-o iubesc intr-o zi de vara ploioasa. :)) Sa speram ca o sa se intample cat mai curand. Din cate am citit pana acum in recenzii, sunt sigura c-o sa-mi placa. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Îți doresc lectură placuta și moment potrivit pentru lectură. :)

    RăspundețiȘtergere